Αυτά που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι πολύ απλά πράγματα. Δυστυχώς είναι τόσα τα προγράμματα, τα περίεργα παιχνίδια, τα “trendy” ρούχα, τα computers που βλέπετε στην τηλεόραση και στις διαφημίσεις που ξεχνάτε πως εμείς έχουμε πιο πολύ ανάγκη τους γονείς μας. Δεν χρειαζόμαστε πολλά δώρα, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη ώρα μαζί σας.

Στην πραγματικότητα για αυτό γκρινιάζουμε και κλαψουρίζουμε κάποιες φορές, για να τραβήξουμε την προσοχή σας. Μερικές φορές μας δίνετε σημασία μόνο όταν κάνουμε φασαρία ή ζημιές, έτσι γινόμαστε και εμείς πιο άτακτοι για να μας προσέχετε. Όμως, αν μας επιβραβεύετε και όταν συμπεριφερόμαστε καλά και μας δίνεται και τότε την ίδια προσοχή θα είμαστε πολύ πιο ήρεμα και ευτυχισμένα παιδιά. Και μην νομίζεις μαμά και μπαμπά πως καταλαβαίνω ότι με αγαπάς μόνο όταν μου το λες ή όταν μου αγοράζεις καινούρια πράγματα. Ακόμα και μια σας αγκαλιά ή ένα φιλί την ώρα που παίζω μόνος μου, ή ένα χάδι και λίγα γλυκά λογάκια την ώρα που νομίζω ότι δεν με προσέχεις, θα με κάνουν να πετάξω στα σύννεφα από τη χαρά μου και θα νιώσω πόσο με αγαπάς αλλά θα μάθω να εκφράζω και εγώ έτσι την αγάπη μου στους άλλους.

Θέλω να σας πω και κάτι ακόμα αγαπημένοι μου γονείς. Πολλές φορές δεν συμπεριφέρομαι καλά γιατί με μπερδεύετε!! Άλλα λέει η μαμά και άλλα ο μπαμπάς πως είναι τα σωστά πράγματα να κάνω, έτσι και εγώ μπερδεύομαι και δεν ξέρω τελικά τι πρέπει να κάνω. Αυτό με κάνει και νιώθω άγχος όμως και ανασφάλεια, σας παρακαλώ λοιπόν να έχετε κοινές θέσεις αν θέλετε να είμαι πιο ήρεμος και με λιγότερες εκρήξεις. Να μου ζητάτε με λίγα και ξεκάθαρα λόγια τι θέλετε να κάνω, αλλά να μου εξηγείτε παράλληλα γιατί δεν επιτρέπεται να κάνω κάτι. Με αυτόν τον τρόπο, σας εμπιστεύομαι γνωρίζοντας και τα όριά μου.

Θα σας δοκιμάσω πολλές φορές για να δω μέχρι που φτάνουν αυτά τα όρια, αλλά μόνο αν εσείς είστε σταθεροί στις απόψεις σας, θα τις ακολουθήσω και εγώ σωστά. Όμως μην ξεχνάτε ότι είμαι ένα παιδί γεμάτο ενεργητικότητα και περιέργεια, για αυτό χρειάζομαι πολλά ερεθίσματα και δραστηριότητες και έξω από το σπίτι. Θα τρέχω, θα σκαρφαλώνω, θα εκτονώνομαι και όταν γυρνάμε σπίτι θα είμαι κουρασμένος αλλά πολύ χαρούμενος. Τέλος, θέλω να σας θυμίσω πως εμείς τα παιδιά έχουμε ανάγκη και τους δύο μας γονείς, αλλά θέλουμε να τους βλέπουμε και αυτούς ευτυχισμένους, για αυτό κάντε πράγματα για να εκτονώνεστε και εσείς ώστε να μην φωνάζετε μετά σε εμάς χωρίς λόγο!!